Yumurtalı Patates

Yumurtalı Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı un

Yumurtalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesi soyup küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım ve patatesi orta ara karıştırarak pişirelim.
  3. Patates pembeleşince doğradığımız biberi tavaya aktaralım.
  4. Dağılmaması için tavaya unu serpelim.
  5. Küçük bir kaseye yumurta, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyerek güzelce çırpalım.
  6. Patateslerin üzerine gezdirelim ve eşit yayalım.
  7. Bir tarafı pişince tavamıza düz bir kapak kapatıp karşıt çevirerek öteki yüzeyini de pişirelim ve servis edelim.

Yumurtalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimek Mantısı (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik Siron Tarifi
Rafine Şekersiz Balkabaklı Kek
Çilekli Pasta
Taş Kadayıf
Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek
Erik Tava
Hdabla | © 2025 |