Çökertme Kebabı
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 350-400 gram kuşbaşı et
- 4-5 adet patates
- 1 su bardağı domates sosu
- Büyük 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Daha sonra 1,5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın haşlayın.
- Patatesleri ince ince doğrayın kızartın.
- Pişen etleri bir tavaya alın baharatları ekleyip kalan suyunu çekene kadar kavurun.
- Domates sosunu sos tavasında pişirin içine sarımsakları ezip ekleyin pişmeye yakın tereyağı ekleyin.
- Kızaran patatesleri uygun bir kaba alın.
- Üzerine yoğurdu dökün.
- Pişen etleri üzerine ek edin.
- En üste hazırladığımız sosu gezdirin.
- Soğumadan servis edin afiyet olsun 😋.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















