Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 350-400 gram kuşbaşı et
  • 4-5 adet patates
  • 1 su bardağı domates sosu
  • Büyük 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Daha sonra 1,5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın haşlayın.
  3. Patatesleri ince ince doğrayın kızartın.
  4. Pişen etleri bir tavaya alın baharatları ekleyip kalan suyunu çekene kadar kavurun.
  5. Domates sosunu sos tavasında pişirin içine sarımsakları ezip ekleyin pişmeye yakın tereyağı ekleyin.
  6. Kızaran patatesleri uygun bir kaba alın.
  7. Üzerine yoğurdu dökün.
  8. Pişen etleri üzerine ek edin.
  9. En üste hazırladığımız sosu gezdirin.
  10. Soğumadan servis edin afiyet olsun 😋.

Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolayından Et Döner
Karamelli Çikolatalı Tart Kek
Brownie Kurabiye
Maş Fasülye Salatası (Ekşili)
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Ezogelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |