En Kolayından Et Döner

En Kolayından Et Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kadar dana eti
  • Tereyağ
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Et çeşnisi
  • Kekik

En Kolayından Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dana etini olabildiğince ince ince katıyız. ( benim kullandığım et hafif buzluydu kolay kesildi )
  2. Marine için; zeytinyağ, et çeşnisi ve kekikle kesilmiş olan etlerinizi marine için buzlabında 2-3 saat kadar bekletiniz.
  3. Marine olan etlerinizi uygun tavada tereyağda güzelce kızartınız.
  4. Kızaran etlerinize tuz ekleyerek servis yapabilirsiniz.
  5. Ben tandır ekmeği ortasına koyarak dürüm halinde yemeyi tercih ettim. Sizler sade, pilav üzerinde, ekmek ortasında vb biçimde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Not : birebir formda tavuk eti de kullanabilirsiniz.

Tuzu etlerinize en son ekleyiniz. Tuzu birinci etapta eklerseniz etleriniz sertleşebilir.

En Kolayından Et Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Salatası
Kadayıflı Şambali Tatlısı
Domates Soslu Acılı Makarna
Kuru Dutlu Muzlu Muhallebi (8+ Ay)
Nutella Kremalı Pasta
Sebzeli Poğaça
Hdabla | © 2025 |