Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze

Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 4 adet kabak
- 4 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Mısır
- Ceviz
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 2 su bardağı sıvı yağ
Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları şiş yardımı ile rulo haline getirdim.
- Kızgın yağda rengi sararana kadar pişirelim.
- Havuç ve kabağı başka farklı rendeleyip farklı tavalarda çok az yağ ile kavuralım.
- Soğanları dilimleyip 2 yemek kaşığı şeker ile bir tavada karamelize yapalım.
- Derin bir kaseye kavurduğumuz havuç, soğan ve kabağı alalım, ince ince doğradığımız dereotunu, yoğurt, mayonez, mısır, sarımsak, yağ, tuz ve cevizini atıp karıştıralım.
- Çıtır yufkaları salatanın üzerine koyup servis edebiliriz afiyetle🧡.
Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

