Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde)

Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao

Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri şeker eriyene kadar çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü de ek edip çırpıyoruz.
  2. Daha sonra un ,kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Borcamı katı yağ ile yağlamayı tavsiye ederim.
  4. 180 derece ısıttığımız fırında fansız olarak yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırın ısındıktan sonra ben 160 derecede pişirmeyi tavsiye ederim.
  6. Keki fırına koyduktan sonra sosumuzu hazırlayıp ocakta pişiriyoruz.
  7. Kaynayınca altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz orta ara karıştırıyoruz.
  8. Kekimizi kürdan denetimiyle pişirdikten sonra birinci sıcağı çıkınca dilimleyip ılınmış yahut soğumuş olan sosumuzu döküp soğuktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Peynirli Krep Dürüm
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erik Kayısı Kompostosu İftarlık
Fırında Levrek
Zeynep’in Keki
Çilekli Chia Yulaf
Zeytinyağlı Sebzeli Badalan Fasulye
Çilekli Pasta
Hdabla | © 2025 |