Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi

Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1’er tatlı kaşığı tozbiber, kimyon, pulbiber, köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Çıtır pane harcı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce harcımızı hazırlayalım karıştırma kasesin et hariç başka malzemeyi boşaltıp çırpalım.
  2. Ardından doğranmış iki parmak genişliğinde etimizi harcın içine boşaltalım 2-3 Saat dolapta dinlendirelim.
  3. Sonra eti harcın içinden çıkarıp pane harcımıza etlerimizi bulayıp kızgın bol yağda kızartıp çabucak alalım ki yağ çekmesin diye çabucak alalı.
  4. Çıtır tavuklarımızı kızartılmış patates ve tartar sosun yanına servis edilir. 👍💯.

Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba
Sufle ( Airfray da )
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Gönüllerin Tatlısı Sütlaç
Buz Gibi Reyhan Şerbeti (Doğadan Gelen Şifa)
Çok Pratik Hazır Kek İle 10 Dakikada Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |