Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi

Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- 1’er tatlı kaşığı tozbiber, kimyon, pulbiber, köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Çıtır pane harcı
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce harcımızı hazırlayalım karıştırma kasesin et hariç başka malzemeyi boşaltıp çırpalım.
- Ardından doğranmış iki parmak genişliğinde etimizi harcın içine boşaltalım 2-3 Saat dolapta dinlendirelim.
- Sonra eti harcın içinden çıkarıp pane harcımıza etlerimizi bulayıp kızgın bol yağda kızartıp çabucak alalım ki yağ çekmesin diye çabucak alalı.
- Çıtır tavuklarımızı kızartılmış patates ve tartar sosun yanına servis edilir. 👍💯.
Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













