Nevzine Tatlısı (Çok Pratik)

Nevzine Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 125 gram eritilmiş tereyağ
- 1 orta uzunluk çay bardağı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk çay bardağı süt
- 1 orta uzunluk çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sirke
- Bir tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı ceviz içi
Nevzine Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet için, bir kaba şeker, su, pekmez, limon suyu konulur, karıştırılır ve 10-15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Hamuru için, bir kaba un, ceviz, kabartma tozu hariç tüm gereçler konur ve karıştırılır.
- Kabartma tozu ek edilen un konur ve yoğrulur.
- En son dövülmüş ceviz ek edilip, biraz daha yoğrulur ve hamur beş on dakika dinlendirilir.
- Fırın kabı yağlanır ve hamur düzgün bir biçimde yayılır.
- Üzerine çatal ile çizikler atılır ve 200 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet gezdirilir.
- Şerbeti çektiğinde isteğe bağlı bir biçimde süslenip servis yapılır. Afiyet olsun😊.
Nevzine Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













