Nevzine Tatlısı (Çok Pratik)

Nevzine Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 orta uzunluk çay bardağı sıvı yağ
  • 1 orta uzunluk çay bardağı süt
  • 1 orta uzunluk çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı ceviz içi

Nevzine Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet için, bir kaba şeker, su, pekmez, limon suyu konulur, karıştırılır ve 10-15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  2. Hamuru için, bir kaba un, ceviz, kabartma tozu hariç tüm gereçler konur ve karıştırılır.
  3. Kabartma tozu ek edilen un konur ve yoğrulur.
  4. En son dövülmüş ceviz ek edilip, biraz daha yoğrulur ve hamur beş on dakika dinlendirilir.
  5. Fırın kabı yağlanır ve hamur düzgün bir biçimde yayılır.
  6. Üzerine çatal ile çizikler atılır ve 200 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirilir.
  7. İlk sıcağı çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet gezdirilir.
  8. Şerbeti çektiğinde isteğe bağlı bir biçimde süslenip servis yapılır. Afiyet olsun😊.

Nevzine Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Kaşık Kıyma İle Çorba
Bayatlamayan Pastane Kurabiyesi
Pancar Salatası (Yoğurtlu)
Tatlı Çorba
Avokadolu Kahvaltı Tabağı
Elmalı Kereviz Salatası
Hdabla | © 2025 |