Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
  • Un

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için tüm gereç yeterlice çırpılır (su yavaş yavaş eklenir).
  2. Kek kıvamında bir karışım olacak tavuklar doğranarak içerisine atılır.
  3. Sosa düzgünce bulanır(tuz ölçüsü isteğe bağlı azaltılır).
  4. Sostan alınan tavuklar un ile buluşturulur.
  5. Bütün her yeri una bulanarak kızgın yağın içerisine atılır uygunca kızarana kadar.
  6. Süzgeç yardımıyla tavuklar havlu kağıt üzerine alınır ve çabucak servis edilir yapanlara afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuklu Makarna
Mercimekli Börek
Kereviz Salatası (Süslü)
Anne Sütü Arttırıcı Sandviç Kahvaltı
Yumurta, Yoğurt, Süt Yok️ Susamlı Sokak Simidi Tarifi (Videolu)
Nefis İçli Köfte, Kızartmalık Tam Kıvamında
Hdabla | © 2025 |