Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
- Un
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için tüm gereç yeterlice çırpılır (su yavaş yavaş eklenir).
- Kek kıvamında bir karışım olacak tavuklar doğranarak içerisine atılır.
- Sosa düzgünce bulanır(tuz ölçüsü isteğe bağlı azaltılır).
- Sostan alınan tavuklar un ile buluşturulur.
- Bütün her yeri una bulanarak kızgın yağın içerisine atılır uygunca kızarana kadar.
- Süzgeç yardımıyla tavuklar havlu kağıt üzerine alınır ve çabucak servis edilir yapanlara afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














