Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğüs
- Sos için 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı soda
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı kimyon, kırmızı toz biber, karabiber
- 1 kase panko yoksa galeta unu da olur
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları ince uzun doğrayalım.
- Sos için; yumurta, soda, süt, un ve baharatları karıştırıp tavukları ekleyelim.
- En az 2-3 saat dolapta dinlenmeye bırakalım. Sos kıvamı katı olacak sulu yapmayın.
- Dolapta sosunu çeken tavukları tek tek pankoya bulayıp kızartıp afiyetle yiyelim ❤️
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









