Çıtır Simit

Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Pekmezli su
  • Yarım çay bardağından biraz az pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Bardak ölçüm 200 ml

Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına, su, zeytinyağı ve mayayı alıp karıştırdım. Üzerine unumu yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
  2. 30 dk mayalamaya bıraktım. Hamurumuz sert olacak. Mayalanan hamurumu 7 kesime ayırıp beş dk dinlenmeye bıraktım.
  3. Dinlenen hamurlarımı elimle silindir halinde açtım.
  4. Önce pekmezli suya akabinde kavrulmuş susama batırarak tepsime aldım.
  5. Yaklaşık yarım saate yakın tepsi mayası yaptıktan sonra suyla ısınmış 230 derece fırında pişirdim.
  6. Pişirirken evvel su koyduğum kabıma kaynar su ekledim.
  7. Pişmeye yakın simitlerimi de 5-10 dk fanlı ayarda pişirip fırından çıkardım.

Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Nişastalı Tahin Kurabiye
Yoğurtlu Yumurta (Pratik Kahvaltı Tarifi )
Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız)
Patatesli Köfte
Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Mantarlı Semizotu Çorbası
Hdabla | © 2025 |