Çıtır Kanat

Çıtır Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kanat

Sosu için :

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Acılı olsun isterseniz pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1,5 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon
  • İsteğe bağlı sıvı yağ

Çıtır Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün sos gereçlerini bir kap içerisinde karıştıralım.
  2. Tavukların üzerine iki çizik atıp sosun içene atalım karıştıralım.
  3. En az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  4. Fırında kızartırken 230 derece fırında en alt bölmede pişmeye bırakalım, biraz kızardıktan sonra orta kısma alıp yeterlice kızaranana kadar pişirelim.
  5. Mangaldada yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Çıtır Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Sosu ( Lezzet Bombası )
Çıtır Çıtır Yelpaze Patlıcan
Çilek Reçeli
Kedi Dili Ve Petibör Bisküvi İle Tatlı Tarifi
Sarımsaklı Karnabahar
Tart Kalıbında Soslu Kek Pasta
Hdabla | © 2025 |