Çıtır Kanat
Çıtır Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kanat
Sosu için :
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Acılı olsun isterseniz pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1,5 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon
- İsteğe bağlı sıvı yağ
Çıtır Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün sos gereçlerini bir kap içerisinde karıştıralım.
- Tavukların üzerine iki çizik atıp sosun içene atalım karıştıralım.
- En az 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Fırında kızartırken 230 derece fırında en alt bölmede pişmeye bırakalım, biraz kızardıktan sonra orta kısma alıp yeterlice kızaranana kadar pişirelim.
- Mangaldada yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.
Çıtır Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











