Çıtır Ispanaklı Gül Böreği

Çıtır Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için:
- 500 gram ıspanak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 soğan
- Karabiber
- Tuz
- Ufak bir kase lor peyniri
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
- Kalan sos
- Yumurta sarısı
Çıtır Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz, üzerine salçayı ekledikten sonra yıkanmış doğranmış ıspanakları ekleyip kavuruyoruz.
- Tuz ve karabiber ekleyip, soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için bir kaba sıvı yağ, sirke, un ve nişastayı ekleyerek çırpalım.
- Her bir yufkayı 4 e bölelim.
- Yufkamızdan birini alarak tezgaha serelim ve üzerine sostan gezdirerek fırça ile her yerine gelecek formda sürelim.
- İç harcının birazını yufkanın üzerine alalım ve lor peynir serpip rulo biçiminde sarıp gül hali verelim.
- Üzerine kalan sostan ve yumurta sarısını fırça ile sürelim.
- Böreklerimizi evvelce ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 30-35 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
Çıtır Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











