Çıtır Ispanaklı Gül Böreği

Çıtır Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 500 gram ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Ufak bir kase lor peyniri

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • Kalan sos
  • Yumurta sarısı

Çıtır Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz, üzerine salçayı ekledikten sonra yıkanmış doğranmış ıspanakları ekleyip kavuruyoruz.
  2. Tuz ve karabiber ekleyip, soğumaya bırakıyoruz.
  3. Sosu için bir kaba sıvı yağ, sirke, un ve nişastayı ekleyerek çırpalım.
  4. Her bir yufkayı 4 e bölelim.
  5. Yufkamızdan birini alarak tezgaha serelim ve üzerine sostan gezdirerek fırça ile her yerine gelecek formda sürelim.
  6. İç harcının birazını yufkanın üzerine alalım ve lor peynir serpip rulo biçiminde sarıp gül hali verelim.
  7. Üzerine kalan sostan ve yumurta sarısını fırça ile sürelim.
  8. Böreklerimizi evvelce ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 30-35 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.

Çıtır Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Biber Çorbası
Rulo Börek
Renkli Patates Garnitür (Görenler Pasta Sanıyor)
Orjîal Tartolet
Pratik Krep Gözleme
Balkabağı Pasta (Pandispanya)
Hdabla | © 2025 |