Çıtır El Açması Börek

Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 demet ıspanak
- 1 büyük kuru soğan
- 2 kol taze soğan
- 1 kase peynir
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Aralarına;
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Susam çörek otu
Çıtır El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu ve tuzu yoğurma kabına alın suyu azar azar ek ederek yumuşak bir hamur elde edin ( şayet su kâfi gelmezse ek edebilirsiniz).
- Hamuru 4-5 dk yoğurup özleşmesini sağlayın ve üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın ve elinizle genişleterek bir tabağa alın, tereyağını eritin ,sıvı yağ ek edip karıştırın.
- Hamurun üzerine çokça sorun başka bezeleri de tıpkı halde açıp üst üste yağlayarak koyun ve yarım saat üzerini kapatıp tekrar dinlendirin.
- İç harcı için ıspanağı küçük doğrayıp ,üzerine yarım tatlı kaşı kadar tuz atıp güzelce avun ve suyunu elinizle sıkarak geniş bir kaba alın .
- Üzerine taze soğanı doğrayın ,baharatları ( tuzu denetim ederek ekleyin peynirin tuzu ve ıspanağın tuzuna göre)ve peyniri ekleyin.
- Soğanları küp doğrayıp sıvı yağ ile kavurun kavrulan soğanı ıspanağın üzerine döküp güzelce karıştırın.
- Dinlenen hamuru tek tek açın hamur yağlı olduğu için resen açılıyor hamurun ucundan tutarak havalandırarak açın açılan yufkanın bir kenarına iç harcından yerleştirin ve rulo olarak sarın ve tepsiye yerleştirin.
- Üzerine kalan yağ ve yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpin 180 derecede kızarana kadar pişirin sıcak servis edin afiyet olsun 💐🤗.
Çıtır El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






