Sucuk İskender

Sucuk İskender Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 adet simit (yapacağınız şahsa göre)
  • 1 adet sucuk
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yoğurt (isteğe bağlı)

Sucuk İskender Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikler sosumuzu hazırlayalım tereyağı küçük bir tavada eritip, üzerine 1 tatlı kaşığı salça koyalım sonra rendelenmiş domatesi ve biraz su ekleyip altı kısık bir biçimde sos olana kadar pişmeye bırakalım.
  2. Simitleri 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış ısıtılmış tost makinenize üstü kızarana kadar bırakın.
  3. Bu ortada sucuklarıda farklı bir tavada pişirin.
  4. Tabağın en altına kızarmış simitleri sonra üzerine domates sosu (sonra yoğurt şayet koyacaksınız) en üste de sucukları koyun.

Afiyet olsun.

Sucuk İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kabarmalara Doymayan Pandispanya
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)
Özbek Pilavı
Terbiyeli Yıldız Şehriye Çorbası (Köfteli Havuçlu)
Çıtır Tavuk
3 Yufkayla Baklava
Çay Saati Menüsü
Hdabla | © 2025 |