Çıtır Börek
Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Açmak için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
İç harcı;
- Lor
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Pul biber
- Tuz
- Az karabiber
Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı gereçleri sıvı yağ, yoğurt, su ,sirke ve yumurtayı çırpıp ,kabartma tozunu dahil edelim.
- Unu da ekleyip yoğuralım, yumuşak bir kıvamda olcak .
- Hamur yoğurduktan sonra 12 bezeye ben ayırdım ,9 da yapılıp uzunlamasına tepsiye dizebilirsiniz 20 dk dinlenmeli hamur kolay açılması için.
- Hamur dinlenirken iç yağını hazırlayalım.
- Tereyağı ve sıvı yağ eritip karıştıralım dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz ben o denli yaptım.
- İç harcı için ben sade lorlu ve patatesli yaptım dilerseniz kıymalıda yapabilirsiniz.
- Dinlenen hamurları tek nişasta ve un karışımıyla açıp ortasına harçtan bırakıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
- üzerine sıvı yağ ve yumurta karışımı sürüp altı üstü kızarana kadar 200 derece pişirin, afiyet olsun soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.
Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










