Çıtır Börek
Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 2-3 adet milföy hamuru ( şeritler için)
Sos gereçleri:
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
İçine:
- Lor peyniri yahut süzme peynir
Üzerine:
- Yumurta sarısı
Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos materyallerini bir kasede çırpalım. Yufkamızı tezgahımıza serelim. Üzerine sostan sürelim. 16 kesime bölelim.
- Yufkanın kenar kısımlarına peynir koyalım. Kalem börek biçiminde saralım.
- Tezgahımıza az un serpelim. Milföy hamurlarını çok az merdane ile açalım. İnce ince şeritler keselim. Kalem böreklerin üzerine saralım.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar denetimli biçimde pişirelim. Deneyecek olan herkese afiyetle 🌸
Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















