Çıtır Börek

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 2-3 adet milföy hamuru ( şeritler için)

Sos gereçleri:

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İçine:

  • Lor peyniri yahut süzme peynir

Üzerine:

  • Yumurta sarısı

Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos materyallerini bir kasede çırpalım. Yufkamızı tezgahımıza serelim. Üzerine sostan sürelim. 16 kesime bölelim.
  2. Yufkanın kenar kısımlarına peynir koyalım. Kalem börek biçiminde saralım.
  3. Tezgahımıza az un serpelim. Milföy hamurlarını çok az merdane ile açalım. İnce ince şeritler keselim. Kalem böreklerin üzerine saralım.
  4. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar denetimli biçimde pişirelim. Deneyecek olan herkese afiyetle 🌸

Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Protein Wrap
Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili)
Magnolia
Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
10 Dakikada Pişmeyen Tiramisu
Fırında Tavuk Patates
Hdabla | © 2025 |