Çilekli Turta

Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5-4 su bardağı un (3.bardaktan sonra denetimli ekleyin)

İçi için;

  • 600-700 gr çilek
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4-5 kaşık su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavaya doğranmış çilekleri ve şekeri ekleyin suyunu salıp çilekler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Sonra nişastayı su ile açıp çileklerin içine aktarın tereyağını da ekledikten sonra süratlice karıştırın.
  3. Koyulaşınca ocaktan alın.
  4. Hamuru için un hariç öteki materyalleri bir kapta karıştırın.
  5. Sonra unu azar azar ek edip yoğurun.
  6. Güveç kaplarını tereyağ ile yağlayıp unlayın.
  7. Hamurdan mandalina dan az büyük olucak biçimde hamur ayırıp gerisini güveçlere hisse edin ve yayın çatalla tabanına delikler açıp sostan dökün.
  8. Ayırdığınız hamura birkaç kaşık un ekleyip elinizle ufalayın sonra turtaların üzerlerine serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 170° fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirin.
  10. Piştikten sonra soğumasını bekleyin aslında soğuyunca pıt pıt çabucak düşecektir.
  11. En son üzerlerine pudra şekeri serpin yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🌼.

Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Sigara Tatlısı
Erik Tavası
Tavuk Ciğeri Tarifi
Sömelek Köfte
Yumurtalı Lavaş Sandviç
Çikolatalı Cupcake
Hdabla | © 2025 |