Çilekli Turta
Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5-4 su bardağı un (3.bardaktan sonra denetimli ekleyin)
İçi için;
- 600-700 gr çilek
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4-5 kaşık su
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavaya doğranmış çilekleri ve şekeri ekleyin suyunu salıp çilekler yumuşayana kadar pişirin.
- Sonra nişastayı su ile açıp çileklerin içine aktarın tereyağını da ekledikten sonra süratlice karıştırın.
- Koyulaşınca ocaktan alın.
- Hamuru için un hariç öteki materyalleri bir kapta karıştırın.
- Sonra unu azar azar ek edip yoğurun.
- Güveç kaplarını tereyağ ile yağlayıp unlayın.
- Hamurdan mandalina dan az büyük olucak biçimde hamur ayırıp gerisini güveçlere hisse edin ve yayın çatalla tabanına delikler açıp sostan dökün.
- Ayırdığınız hamura birkaç kaşık un ekleyip elinizle ufalayın sonra turtaların üzerlerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 170° fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyin aslında soğuyunca pıt pıt çabucak düşecektir.
- En son üzerlerine pudra şekeri serpin yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🌼.
Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















