Sömelek Köfte

Sömelek Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur ( kısırlık)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru nane

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru sıcak suda ıslatıp,üzeri kapalı 15-20 dk şişmesini bekleyelim.
  2. Ardından bütün köfte materyallerini ek edip macun kıvamına gelene kadar yoğurup, serçe parmak kalınlığında şekillendirelim.
  3. Şekillendirirken elimizi ortada suya batıralım.
  4. Tencereye su ek edip kaynamaya başladığında köfteleri ekleyip 10-15 dk haşlayın.
  5. Tavada tereyağını eritip salçasını ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Tuz ve kuru nane ekleyip karıştırın.
  7. Köfteyi haşladığımız sudan 1 kepçe sosa ek edip, süzgeç yardımıyla köfteleri sosa ekleyip, karıştırıp servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Sömelek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Tatlısı
Browmi Kek
Elmalı Muzlu Muhallebi
Kavanoz Salata
Kırmızı Pancarlı Lahana Salatası
Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma
Hdabla | © 2025 |