Çilekli Tart

Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğince un (markaya nazaran değişir, denetimli biçimde ekleyin ben yaklaşık 3 su bardağı kullandım)

İç dolgusu için;

  • Yarım kilo çilek (vişne kayısı vs öteki meyvelerlede deneyebilirsiniz)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su

Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç dolgusu için çilekleri temizleyin ve ince ince doğrayın.
  2. Uygun bir kaba çilek ve şekeri alın pişirmeye başlayın.
  3. Nişastayı suyla açın.
  4. Pişen çileklerin üzerine nişastayı ekleyin süratli bir halde kaşırtırın.
  5. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
  6. Hamuru için gerekli gereçleri uygun bir kaba alın.
  7. Unu yavaş yavaş ek ederek ekleyin.
  8. Yumuşak bir hamur olmalı.
  9. Dolapta yarım saat kadar dinlendirin.
  10. Önce fırını 180 derecede çalıştırın.
  11. Az bir kesim hamur kenara ayırın.
  12. Silikon kalıp kullanacaksanız gerek yok ama öbür kalıp kullanacaksanız kalıbı kesinlikle yağlayın.
  13. Kalan hamuru eşit modüllere ayırdığınız hamuru tart kalıbına yayın.
  14. Çatalla delikler açıp çilekli dolgudan ekleyin.
  15. Kenara ayırdığımız hamuru rendeden geçirip en üste serpiştirin.
  16. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  17. Hafif ılıyınca kalıptan kesinlikle çıkartın, kalıpta büsbütün soğutursanız altı terleme yapacaktır.
  18. Pudra şekeri serperek servis yapın.
  19. Dilerseniz tıpkı materyalleri büyük tart kalıbında da yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Kekikli Patates Kavurma
Dör Çeşit Peynirli Tost
Antep Usulü Baklava
Ton Balıklı Salata
Tam Kıvamında Gelin Pastası
Çakallı Menemeni
Hdabla | © 2025 |