Frambuazlı Çıtır Sarma

Frambuazlı Çıtır Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket baklava yufkası
Frambuaz dolgusu için;
- 400 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Frambuazlı Çıtır Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Frambuaz dolgusu için, donuk haldeki frambuaz, şeker, un, sütü bir tavaya alıp ocakta frambuazları ezerek kıvam alana kadar pişirin.
- Baklava yufkasını evvel ikiye akabinde uzun tarafından 4 modüle bölün.
- İki yufkayı üst üste koyup uzun kenarına frambuaz dolgusunu sürüp börek üzere sarın.
- En uç kısmına sade su sürüp kapatın.
- Tüm yufkaları bu formda sardıktan sonra, borcama dizip 200 derecede 10 dk pişirin.
- Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.
- Artık servise hazır.
Afiyet olsun.
Tarifin yapılışına dair görüntüyü instagram sayfamdan izleyebilirsiniz.
Frambuazlı Çıtır Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

