Çilekli Pasta
Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ara muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 gram beyaz çikolata
- 6-7 adet doğranmış çilek
Dış kısmı için;
- 1 paket pasta kreması
Süsleme için;
- Çilek
Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Kuru materyalleri eleyip yumurtalı karışıma ekleyip spatula ile pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Yağlı kâğıt serili dikdörtgen borcama dökelim.
- 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
- Kürdan testi yapıp fırından alalım.
- Pandispanya soğuduktan sonra 3 eşit modüle dikdörtgen biçiminde keselim.
- Ara muhallebisini hazırlayalım. Tencereye vanilya,çikolata ve çilek hariç hepsini koyup pişirelim.
- Tencereyi ocaktan alıp içerisine vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Muhallebi soğuduktan sonra doğranmış çilekleri ekleyip tekrar karıştıralım.
- Dış kısmı için, paketin üzerindeki hazırlanışına nazaran yapalım ve buz dolabına koyalım.
- Birleştirme vakti☺️ * servis tabağına pandispanyadan 1 katını koyalım üzerine muhallebiden yeteri ölçüde koyup tıpkı süreci kek bitene kadar tekrarlayalım.
- Dış kısmına krema sürelim ve üst kısmı çilek ile süsleyip servis edelim afiyet olsun 😊.
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














