Çilekli Çikolatalı Pankek

Çilekli Çikolatalı Pankek Tanımı İçin Malzemeler

Pankek için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

İçi için:

  • Toz krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • Çilek

Üzeri için:

  • Eritilmiş çikolata

Süslemek için:

  • Frambuaz sosu
  • Toz antep fıstığı

Çilekli Çikolatalı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şeker güzelce mikserle çırpılır .
  2. Daha sonra süt eklenir tekrar çırpılır, öbür materyaller de eklenir çırpılmaya devam edilir ,ne çok cıvık ne de ağır kıvamlı olucak. (krep tavasında yaptım krep boyutunda)
  3. İlk başta çok az tavaya yağ sürülür ,ısınan tavaya hamur dökülür pişirilir gerili önlü.
  4. Diğer taraftan toz krem şanti süt ile çırpılır (pastacı kremasıyla da yapabilirsiniz iç harçını ) pankekin içine kremşanti sürülür .
  5. Üzerine çilek katılır sarılır, pankek daha sonra benmari yordamı eritilmiş çikolata üzerine sürülür, frambuaz sos ve toz antep fıstığı ile süslenir.

Çilekli Çikolatalı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balon Gibi Pişi Tarifi
Mayonez Yapımı Ve Rus Salatası
Kısır Tarifi
Semiz Otu Turşusu
Kumkuat Reçeli
Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle
Hdabla | © 2025 |