Çilek Jöleli İrmik Tatlısı

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket çilekli bitkisel jöle

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel jölemizi yapalım, paketin gerisinde tanım edildiği üzere yapıp ılımaya bırakalım.
  2. Yapacağımız kalıbı su ile ıslatalım ve ılıyan jölemizi dökelim, ben içerisine çilekleri küp küp doğrayıp da ekledim daha sonra buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
  3. Hemen irmikli harcımızı yapalım tereyağ hariç bütün gereçleri tencereye alıp karıştıralım daha sonra kıvam almaya başladıktan sonra tereyağını ekleyelim ve ocağın altını kapatalım karıştıralım ılımaya bırakalım.
  4. Ilıyan irmiğimizi yaptığımız jölenin üzerine bir kaşık yardımı ile dökelim daha sonra üzerini düzleyip dolapta en az 2 saat bekleyelim.
  5. Daha sonra kalıptan çıkarıp servis edelim. Yaz aylarının en hoş en serinletici tatlısı 🌺.

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bellavista
Kuru Domatesli Nohut Salatası
Gırık
Nohutlu Ekmek
Şeftali Suyu Konsantresi (Videolu)
Zeytinyağlı Çanak Enginar (Videolu)
Hdabla | © 2025 |