Çilek Jöleli İrmik Tatlısı
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket çilekli bitkisel jöle
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel jölemizi yapalım, paketin gerisinde tanım edildiği üzere yapıp ılımaya bırakalım.
- Yapacağımız kalıbı su ile ıslatalım ve ılıyan jölemizi dökelim, ben içerisine çilekleri küp küp doğrayıp da ekledim daha sonra buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
- Hemen irmikli harcımızı yapalım tereyağ hariç bütün gereçleri tencereye alıp karıştıralım daha sonra kıvam almaya başladıktan sonra tereyağını ekleyelim ve ocağın altını kapatalım karıştıralım ılımaya bırakalım.
- Ilıyan irmiğimizi yaptığımız jölenin üzerine bir kaşık yardımı ile dökelim daha sonra üzerini düzleyip dolapta en az 2 saat bekleyelim.
- Daha sonra kalıptan çıkarıp servis edelim. Yaz aylarının en hoş en serinletici tatlısı 🌺.
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








