Gırık

Gırık Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı but
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Bir tutam maydanoz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hamuru için;
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gırık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşlayıp didikleyelim.
- Hamur için un ,su, tuzu karıştırıp yoğuralım ,ele yapışmayan yumuşak hamur olmalı.
- İçi için tereyağını tavada eritip ince doğranmış soğanları kavuralım.
- Salçaları ekleyip kavuralım.
- Yıkadığımız pirinçide ek edelim biraz kavuralım.
- Baharatlarıda ek edelim.
- Ben 1 su bardağı pirinçe 3 su bardağı tavuk suyu ek ettim. Pilav biraz lapa olmalı.
- Kısık ateşte pişirelim. Pilav piştikten sonra soğutalım.
- İnce dogranmış maydanoz ve didiklediğimiz tavugu ek edip karıştıralım.
- Pilavdan istediğiniz büyüklükte alıp içli köfte üzere elimizde biçim verelim.
- Hamurdan küçük bezeler yapalım. Benim ölçümle 9 adet çıktı.
- Bezeyi çok ince olmayacak formda açıp iç harcımızı içine yerleştirelim ve uçlarını birleştirelim.
- Hepsine tıpkı süreci yapalım.
- Tencerede kaynayan suyun içinde 10 dk haşlayalım.
- Üzerine tereyağında eritilmiş toz biber dökelim.
- Yoğurt eşliğinde servis edin. Hayli doyurucu bi lezzet.
Gırık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










