Gırık

Gırık Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı but
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Gırık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları haşlayıp didikleyelim.
  2. Hamur için un ,su, tuzu karıştırıp yoğuralım ,ele yapışmayan yumuşak hamur olmalı.
  3. İçi için tereyağını tavada eritip ince doğranmış soğanları kavuralım.
  4. Salçaları ekleyip kavuralım.
  5. Yıkadığımız pirinçide ek edelim biraz kavuralım.
  6. Baharatlarıda ek edelim.
  7. Ben 1 su bardağı pirinçe 3 su bardağı tavuk suyu ek ettim. Pilav biraz lapa olmalı.
  8. Kısık ateşte pişirelim. Pilav piştikten sonra soğutalım.
  9. İnce dogranmış maydanoz ve didiklediğimiz tavugu ek edip karıştıralım.
  10. Pilavdan istediğiniz büyüklükte alıp içli köfte üzere elimizde biçim verelim.
  11. Hamurdan küçük bezeler yapalım. Benim ölçümle 9 adet çıktı.
  12. Bezeyi çok ince olmayacak formda açıp iç harcımızı içine yerleştirelim ve uçlarını birleştirelim.
  13. Hepsine tıpkı süreci yapalım.
  14. Tencerede kaynayan suyun içinde 10 dk haşlayalım.
  15. Üzerine tereyağında eritilmiş toz biber dökelim.
  16. Yoğurt eşliğinde servis edin. Hayli doyurucu bi lezzet.

Gırık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Üzümlü Kek
Mantı (Derin Dondurucu İçin)
Perdeli Pilav
Klasik 2 Renkli Kek
Tarçınlı Kurabiye
Ramazan Pidesi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |