Nohutlu Ekmek

Nohutlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Çörekotu, susam

Nohutlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak haşlanmış nohut rondodan geçirilir.
  2. Yumurta, kabartma tozu, zeytinyağı, kimyon, kekik eklenerek güzelce diğer bir kapta karıştırılır.
  3. Yağlanmış toprak kaplara dökülür. (ben 2 toprak kaba ayırdım hamuru isterseniz 4 kaba da ayırabilirisiniz).
  4. 180°c de 50 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Nohutlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Baklava
Soslu Noodle
Muzlu Hindistan Cevizli Toplar
Bebeğimin Kahvaltısı
Haşhaşlı Çıtır Börek
Mısırlı Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2024 |