Çikolatalı Ve Kahve Kremalı Pasta

Çikolatalı Ve Kahve Kremalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
Kahve kreması için:
- Yarım su bardağı soğuk su
- 4 yemek kaşığı granül kahve
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Keki ıslatmak için:
- 2, 5su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Üzeri için:
- 1 paket krema
- 180 gram sütlü yahut bitter çikolata
Çikolatalı Ve Kahve Kremalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak uygun bir kapta yumurta ve toz şekeri güzelce çırpalım akabinde sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim, en son geriye kalan bütün materyalleri ekleyelim çırpalım ve yağlanmış borcama dökelim.
- 170° fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Kekimiz fırındayken kremayı yapmaya geçelim, kahve, su ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıp kenara alalım.
- Ardından kremşantiyi bir bardak sütle çırpalım, kahveli karışımla krem şantiyi birleştirip sıkma torbasına alıp, buzluğa 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Bütün materyalleri karıştırıp kenara alalım ve pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra karışımı üzerine döküp kekimizi eşit bir biçimde dilimleyip 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlendikten sonra üzerine 3 adet muzu dilimleyip sıralayalım akabinde dolaptan çıkardığımız kremayı bütün dilimlere eşit bir halde sıkalım.
- Kremayı ocağa alıp, ısıtalım ve ısınan kremamızı kenara alıp içerisine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Servis esnasında üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Çikolatalı Ve Kahve Kremalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








