İç Pilav

İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 avuç badem (kaynar su dökülüp bekletilip kabukları soyulmuş)
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 tatlı kaşık karabiber
  • 1 çay kaşık tarçın
  • 1 tatlı kaşık yenibahar
  • 1 tepeleme tatlı kaşık şeker
  • 5 -6 damla limon suyu

Su bardağı ölçüsü 200 ml

İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç ılık suda biraz tuz atılarak yarım saat ıslatıyor.
  2. Zeytinyağı ve 1 orta uzunluk soğan tencereye eklenerek kavrulur.
  3. Kavururken tereyağı ek edilir.
  4. Soğan hafif ölünce bademlerle fıstıklar ek edilip kavrulur.
  5. Hafif rengi dönünce kuş üzümü eklenir.
  6. Biraz çevrilip pirinç, baharatlar ve tuz ek edilerek kavrulmaya devam edilir.
  7. Pirinçler ayrılmaya başlayınca su(oda sıcaklığında), şeker ve limon eklenerek kaynayıncaya kadar orta ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.
  8. Suyunu çekince altı kapatılıp üzerine kağıt havlu konarak kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.

İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Kurabiye (Videolu)
Fındıklı Tahinli Kurabiye
Popüler Olan Vişneli Çikolatalı 25 Dakika Topkek
Kırmızı Biber Çorbası
Kalburabastı
Acı – Tatlı Soslu Tavuk (Soyasız)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet