Çikolatalı Un Kurabiyesi

Çikolatalı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı nişasta
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 80 gram eritilmiş sütlü çikolata
- 80 gram eritilmiş bitter çikolata
- 1 su bardağı ceviz
Çikolatalı Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri uygun bir kaba alıp karıştıralım.
- Unu da denetimli bir formda yavaş yavaş hamura ekleyelim. (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak).
- Hamurun üzerini streçliyoruz ve yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dolaptan aldığımız hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Çatal yardımıyla üzerlerine çizik atıyoruz.
- 170 derecede fırın tepsisine aldığımız kurabiyeleri yaklaşık 15 20 dakika pişiriyoruz. (kontrollü bir halde pişiriyoruz. ).
- Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra üzenlerin erittiğimiz çikolata daha sonra ceviz buluyoruz.
Çikolatalı Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

