Kabsa

Kabsa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,2 kg kemikli kuzu eti (ben omuz kısmını kullandım)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sade yağ (ghee)
  • 2 adet soğan (doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zencefil ve sarımsak ezmesi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domatesin püresi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tane karabiber
  • 9 adet kakule
  • 4 adet defne yaprağı
  • 4 adet kuru limon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 çay kaşığı kimyon tozu
  • Tuz
  • 1,5 litre su
  • 2,5-3 su bardağı basmati pirinçi (30 dakika soğuk suda bekletilmiş)
  • Badem
  • Kuş üzümü

Kabsa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bu yemek tencere yahut düdüklü tencerede hazırlanabilir. Kullanılan usule nazaran pişirme mühletleri değişebilir. Ben bu tanımda düdüklü tencere kullanacağım.
  2. Yapışmaz bir tavada bademleri ve kuş üzümlerini yavaşça kavurun.
  3. Hafif altın rengi olduğunda yanmamalarına dikkat ederek ocaktan alın ve bir kenara koyun.
  4. Orta ateşte düdüklü tencereye sade yağı ekleyin.
  5. Doğranmış soğanları ekleyip yumuşayıp şeffaf hale gelene kadar soteleyin.
  6. Ardından zencefil ve sarımsak ezmesini ekleyin ve karıştırın.
  7. Kuzu etini ekleyerek her tarafını güzelce mühürleyin.
  8. Havuç, domates salçası, domates püresi, tane karabiber, kakule, defne yaprağı, kuru limon, toz kırmızı biber, zerdeçal, kişniş tohumu, rezene tohumu, kimyon ve tuzu ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
  9. Kapağını kapatıp düdüklüde 20-30 dakika pişirin.
  10. Et uygunca piştiğinde yumuşak olmalıdır.
  11. Eti dikkatlice çıkarıp bir kenara ayırın.
  12. Suyunu süzerek kemiklerden arındırın.
  13. Yapışmaz bir tencereye pirinçi koyun ve üzerine süzülmüş et suyunu ekleyin (en az iki katı kadar su olması gerekir, şayet eksikse biraz su ek edin).
  14. Pirinci yüksek ateşte kaynatın, kaynadıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar pişirin.
  15. Piştikten sonra 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  16. Servis için pirinçi çatalla yavaşça kabartarak bir servis tabağına alın.
  17. Üzerine eti yerleştirin.
  18. Kavrulmuş badem ve kuş üzümünü serpiştirin, akabinde doğranmış taze kişniş ekleyin.
  19. Kabsa çoklukla yeşil biber, domates, sarımsak, kişniş, limon ve bir tutam tuz ile yapılan kolay bir acı sos ile servis edilir. Afiyet olsun!.

Kabsa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yumuşacık Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patatesli Leziz Köfte
Karamelize Kestane Şekeri
Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze
Erikli Pasta
Simit Poğaça
Patates Püreli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |