Çikolatalı, Portakallı Kurabiye

Çikolatalı, Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet rendelemiş portakal kabuğu
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 su bardağı una bulanmış damla çikolata
- 1/2 (yarım) su bardağı yumuşak cranberry (kurutulmuş)
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
- 1 adet dondurma kaşığı
Çikolatalı, Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, yumurta, pudra şekeri karıştırılır.
- Çikolata hariç tüm gereçleri ekleyerek yoğrulur son olarak çikolatalar da eklenip karıştırılır.
- Hamurdan dondurma kaşığı ile modüller alınıp tepsiye bırakılır.
- 160 derecede 20 dakika kadar pişirilir kızarmadan beyaz olarak fırından çıkarılır birinci etapta yumuşak oluyorlar durdukça sertleşir.
Çikolatalı, Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


