Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- Un (aldığı kadar yumuşak bir hamur elde edene kadar)
Dışı için;
- Bolca toz şeker
- Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için olan tüm materyaller yoğurulur yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Yuvarlak ortası çukur formlar verilip şekere bulanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 175-180 derecede 12-15 dk pişirilir.
- Piştiğinde yumuşak olacak ama soğudukça sertleşecektir.
- Soğuduktan sonra orta kahvaltılık çikolatayı sıkıp süsleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


