Çikolatalı Pasta
Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Limon kabuğu
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kakaolu krem şanti
Dışını sıvamak için;
- Kakaolu krem şanti
- Süslemesi için çikolata
- Çilek
- Çikolata
Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için birinci evvel 4 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- Yumurtanın sarısı, limon kabuğu ve şeker yumurtanın rengi açılana kadar çırpılır.
- İçerisine ılık su ek edilir çırpılmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu bir kapta güzelce karıştırılır.
- Yumurta sarısının içerisine 3 kademede eleyerek ilave edilir.
- Karıştırırken aşağıdan üste gerçek olmasına dikkat edin.
- Yumurta beyazı katılaşana kadar çırpılır ve yumurta sarılı karışım ile yavaş yavaş birleştirilir.
- Bu kademede yumurtayı söndürmemeye dikkat edin.
- Hazırlanan pandispanya hamuru kalıba dökülerek 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
- Diğer taraftan kreması için süt, un, nişasta, şeker bir tencerede karıştırılır kısık ateşte pişirilir.
- İyice soğuduktan sonra bir paket krem şanti ile yaklaşık 5 dakika çırpılır.
- Süslemek için çikolata benmari yordamı eritilir.
- Yağlı kağıda ince bir katman olarak dökülür ve dolapta dondurulur.
- Pandispanyayı ve kremayı hazırladım birgün dinlendirdim sonraki gün kremanın içerisine krem şantiye ekledim güzelce çırptım.
- Daha sonra pandispanyayı ikiye kestim iki katınıda süt, kakao ve şekerli ılık süt ile ıslattım.
- Arasına kremayı koydum(ben orta katına fındık ve çikolata parçalarıda koydum) en son krem şanti ile sıvadım biraz dolapta donması için bekledim.
- Çikolatayı eritip ince bir katman formunda dondurmuştum onu elimle kırıp etrafını süsledim en son çilekleri dörde böldüm üzerini süsledim ortasına da çikolata rendeledim.
Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






