Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1oo gr oda ısısında tereyağ yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısıda üzeri için
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 5-6 çay bardağı un ( ele yapışmayan yumuşacık bir kıvamı olacak)

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetimizi hazırlayıp soğumaya alalım zira şerbet soğuk olacak parelerimiz ılık olmalı.
  2. Bütün materyalleri karıştırıp yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  3. Şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp 170 derece 25 dk denetimli pişirin.
  4. İlk sıcağı çıkınca şerbeti dökün lütfen.Afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Midye Baklava
Etli Karalahana Sarması
Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı
Fırında Bebek Patates
Kıymalı Havuçlu Makarna
Mangal Tadını Aratmayan Fırında Çöp Şiş Tavuk
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet