Çikolatalı İrmik Kesme
Çikolatalı İrmik Kesme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 50 gram margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Çikolatalı İrmik Kesme Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti hazırlayarak başlayalım zira şerbetin soğuk olması gerekiyor tencereye üç su bardağı şekeri ve üç su bardağı suyu alarak 10 -15 dakika kadar pişirerek hazırlıyoruz şerbetimiz soğurken bizde tatlıyı hazırlayalım.
- Yoğurma kabının içerisine margarini ,sıvı yağ,yoğurdu, irmik, unu ,yumurtayı,kabartma tozunu elhasıl bütün materyallerin hepsini alarak yoğuruyoruz, çok sert olmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ,onu denetimli bir biçimde eklemekte yarar var.
- Çok sert olmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.
- Ardından hazırladığımız hamuru dört eşit modüle bölüyoruz, daha sonra her bir parçayı tezgah üzerinde silindir halini veriyoruz.
- Verdiğimiz her bir silindiri tezgaha serdiğimiz hamuru her yerine gelecek biçimde bulayıp ikişer parmak kalınlığında keserek firn tepsisine yerleştiriyoruz.
- 180° fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişiriyoruz, daha sonra soğuyan şerbetini her yerine gelecek halde döküyoruz ve 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır hale getiriyoruz deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Çikolatalı İrmik Kesme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






