Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı
Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata ganaj:
- 1 paket krema (200 ml)
- 160 gram çikolata
Üzeri için:
- 8-10 adet çilek
Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlının muhallebisi için tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı irmiği alıp, ocağı açmadan tüm malzemeyi 1-2 dakika karıştıralım.
- Daha sonra ocağı açalım. Muhallebi yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi pişerken ocağı orta yahut kısık ateşte tutmakta ve daima karıştırmakta yarar var. Aksi halde tabanı tutabilir.
- Kaynayan muhallebinin altını kapattıktan sonra, içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını ek edelim ve yağ büsbütün eriyinceye kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız muhallebiyi ocaktan alıp, tabanını biraz suyla ıslattığımız bir borcama aktaralım.
- Muhallebimizi bu formda dinlenmeye bırakalım.
- Ganajı için küçük bir tencerede 1 paket sıvı kremayı ısıtalım.
- Kaynama noktasına gelince ocağı kapatalım.
- İçerisine doğradığımız 160 gram kadar çikolatayı ekleyip, çikolata büsbütün eriyinceye kadar karıştırmaya devam edelim.
- Hazırladığımız ganajı da ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Dinlenen muhallebinin üzerine soğuyan ganajı eşit bir formda yaydıralım.
- Tatlıyı bu formda 3-4 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra çilek ile süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdide afiyet olsun.
Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









