Domates Soslu Taze Börülce

Domates Soslu Taze Börülce Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze börülce
  • 1 tane kurusoğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 5 adet domates
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Domates Soslu Taze Börülce Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye suyu doldurup kaynatalım tuz ekleyelim içine.
  2. Börülceleri temizleyip ortadan ikiye bölelim yıkayıp kaynayan suya koyalım. 10 dk kaynatıp süzelim.
  3. Ayrı tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavuralım akabinde börülceyi içene alıp kısık ateşte pişirelim.
  4. Ayrı bir tencerede kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri zeytinyağında pişirelim.İçine tuz ve karabiber ekleyelim.
  5. Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
  6. Pişen börülceyi servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerinede domates sosu ekleyip servis edelim.

Domates Soslu Taze Börülce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsi Pilavı
Elmalı Unsuz Kek
Meyveli Kış Çayı
Peynirli Soğanlı Börek
Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifim
Buzlukta Sigara Böreği
Hdabla | © 2025 |