Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 100 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 1 küçük çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1.5 su bardağı un
Üzeri için;
- 100 gram beyaz yahut bitter yada sütlü çikolata (zevkinize bağlı)
- Bütün ceviz
Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı gereçleri düzgünce karıştırın.
- Kuru gereçleri eleyerek azar azar ek edin ele yapışmayan yumuşak dokulu bir hamur elde edin. (unu denetimli olarak ek edin)
- Hamuru yağlı kağıt ortasında çok fazla inceltmeden açın kenarı tırtıklı aparatın küçük tarafıyla modüller çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- 170 derece ısınmış fırında hafif renk alana kadar yaklaşık 10 -15 dakika ortasında pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari adabı eritip soğuyan çikolatadan 1 er çay kaşığı ortalarına koyun kaşığın altıyla yayın üzerine ceviz yerleştirin.
- Hava sıcak olduğu için evvel bir tepsiye yerleştirin buzdolabında donsun sonra saklama kabına üst üste koyup buzdolabında koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun 🫶.
Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












