Çikolata Soslu Tart Kek

Çikolata Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Çikolata Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
- Kek hamurumuzu yağlanmış tart kalıbına aktaralım ve yayılması için kabı sallayalım.
- Önceden ısıttığımız fırında 160 derecede 20 dakika pişirelim.
- Kekimizi fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Tencereye toz şeker, kakao, mısır nişastası ve sütü alarak kısık ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Soğuyan keki aykırı çevirelim ve ılık sosu kekin üzerine döküp eşit biçimde yayalım.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Çikolata Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
