Çikolata Soslu Puding

Çikolata Soslu Puding Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 su bardağını en son ekliyoruz)
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilin
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Çikolata sosu için:
- 1 çay bardağı krema
- 150 gram sütlü çikolata (50 gram ı bitter çikolata kullandım)
Çikolata Soslu Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 su bardağı süt, vanilin, toz şeker ,un ve nişastayı tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz. Akabinde ocağa alıp daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Muhallebi yoğunlaşınca içerisine tereyağ ekleyip, tereyağ eriyene kadar karıştırıyoruz. En son 1 su bardağı soğuk süt ek edip mikserle çırpıyoruz.
- Kuplara üzerlerinde üzerine 1 parmak kalası hisse edip biraz soğuması için bekletiyoruz.
- Çikolata sosu için; kremayı ısıtıp içerisinde çikolataları eritiyoruz. Daha sonra muhallebili kupların üzerine döküyoruz. Afiyet olsun ❤️
Çikolata Soslu Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








