Kekli Kadayıf Tatlısı

Kekli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 200 gram hazır kızartılmış kadayıf
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su

Üzeri için:

  • Kaymak
  • Antep fıstığı

Kekli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ölçüler büyük uzunluk dikdörtgen borcam için ülkü.
  2. Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz.
  3. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  4. Kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın, kenarda soğusun.
  5. Kek harcı için yumurtayı çırpın.
  6. Sıvı yağını ekleyip karıştırın.
  7. Un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek karışmaya ekleyin homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
  8. En son kadayıf ve cevizini ekleyip nazikçe spatula yahut tahta kaşıkla karıştırın.
  9. Yağlanmış borcama kek harcını döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ortada denetim etmeyi unutmayın, yanmasın.
  10. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğumuş olan şerbeti eşit bir formda dökülür.
  11. Şerbeti birkaç dakika içinde büsbütün çekiyor.
  12. En az 2 saat dinlendirin.
  13. Dilediğiniz üzere süsledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun! 😋.

Kekli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Erimek Tatlısı
Dubai Çikolatası
Fırında Uskumru
Yoğurtlu Patates Salatası
Milföy Tava Böreği
Nohuttan Lezzetli Atıştımalık
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet