Kekli Kadayıf Tatlısı

Kekli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 200 gram hazır kızartılmış kadayıf
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
Üzeri için:
- Kaymak
- Antep fıstığı
Kekli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ölçüler büyük uzunluk dikdörtgen borcam için ülkü.
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz.
- Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın, kenarda soğusun.
- Kek harcı için yumurtayı çırpın.
- Sıvı yağını ekleyip karıştırın.
- Un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek karışmaya ekleyin homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
- En son kadayıf ve cevizini ekleyip nazikçe spatula yahut tahta kaşıkla karıştırın.
- Yağlanmış borcama kek harcını döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ortada denetim etmeyi unutmayın, yanmasın.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğumuş olan şerbeti eşit bir formda dökülür.
- Şerbeti birkaç dakika içinde büsbütün çekiyor.
- En az 2 saat dinlendirin.
- Dilediğiniz üzere süsledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun! 😋.
Kekli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






