Çiğköfte
Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı esmer köftelik bulgur (esmer yoksa olağan ince bulgurda olur)
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 3 adet rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağında 1 parmak daha az sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet kuru soğan çok ( rendelenecek suyu sıkılacak )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet rendelenmiş domates
Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftelik bulgurun üzerine baharatlarını,tuzu 1 su bardağı kaynamış suyu ek edip yeterlice karıştırın ve kapağını kapatın.2-3 dk bekletin.
- Rendelediğiniz domatesi,rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı, ezilmiş sarımsağı,sıvı yağ, nar ekşisi, domates ve biber salçası gereçlerini ekleyip güzelce yoğurun.
- Ben kolum rahatsız olduğu için mutfak şefine yoğurttum. Mutfak şefiniz yoksa yahut bileğinize güveniyorsanız elinizdede yoğurabilirsiniz.
- İlk başta biraz cıvık üzere olacak lakin yoğurdukça bulgur o cıvıklığı çekecek macun kıvamına gelecek.
- Kıvırcık ve limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🤌🏻😋🌸.
Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










