Ciğer Kavurma

Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram karaciğer
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 orta uzunluk domates yahut domates konservesi
  • Yeteri ölçüde sıvı yağ
  • Sakatat (böbrek yahut kalp üzerindeki iç yağ ince kıyılarak eklenecek)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsakları ince ince kıyalım. Biberleri küp doğrayalım. Karaciğeri küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ve küp doğranmış biberleri kâfi ölçüde yağda şeffaflaşana kadar kavurup, salçayı ekleyip, bir iki dakika daha kavuralım.
  3. Küp doğradığımız ciğeri ve ince kıydığımız iç yağlarını birlikte ekleyip, biraz daha kavuralım. Üzerine domates karabiber kekik ve tuz ekleyip domatesler yumuşayıncaya ve ciğerler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
  4. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.
  5. Yanında bol maydanozlu sumaklı soğan salatası ile servis edelim. Lavaşla dürüm formunda de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Karaciğerle birlikte kalp ve böbreği birlikte pişirebilirsiniz. Akciğeri yapmak isterseniz evvel haşlayıp ince ince doğrayıp sonra kavurmalısınız. Baharatları damak tadınıza nazaran artırıp eksiltebilirsiniz

Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Patatesli Köfte
Kabak Tatlısı
Kış Çayı Tarifi
El Açma Sosyete Mantısı
Çıtır Mantar (Kaşarlı)
Hdabla | © 2025 |