Çiğ Köfte Tarifi (Etsiz)

Çiğ Köfte Tanımı (Etsiz) İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince köftelik esmer bulgur
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan (rendelenip suyu sıkılacak)
  • 2–3 diş sarımsak (isteğe nazaran artırılabilir)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (çok tepeleme değilse 3 olabilir)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 2–3 yemek kaşığı pul biber (acı seviyorsanız artırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (paprika)
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi (yoğurma sırasında tadına bakılarak artırılabilir)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (göz kararı biraz daha eklenebilir)
  • 2 çorba kaşığı üzüm pekmezi (püf noktası!)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuzuna nazaran ayarlanmalı)
  • 1 su bardağı su (az az eklenecek)
  • Yoğurma sırasında birkaç kesim buz (midede şişme yapmaması için)

Çiğ Köfte Tanımı (Etsiz) Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir yoğurma kabına 3 su bardağı ince bulguru alın, üzerine 1 su bardağı suyu yavaş yavaş dökerek hafif yumuşamasını sağlayın.
  2. Ayrı bir kapta rendelenip suyu sıkılmış kuru soğan ve sarımsağı; domates ve biber salçaları, isot, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, nar ekşisi, limon suyu, pekmez ve zeytinyağıyla karıştırın.
  3. Bu karışımı bulgura ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  4. Yoğurma esnasında karışım sertleşirse çok az su ekleyin.
  5. Karışımı yoğururken içine buz kesimleri koyarak yoğurun. Bu, bulgurun midede şişmesini maniler.
  6. Harç köfte kıvamına gelip biçim alacak duruma geldiğinde ellerle sıkarak klasik çiğ köfte formu verin.
  7. Marul, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis yapın. Afiyet şeker olsun 🙂

Çiğ Köfte Tanımı (Etsiz) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Al Biber Tavası
Sütlaç
Fırında Kaşarlı Mantar
Patatesli Poğaça
Hasan Paşa Köftesi
Labnesiz Tiramisu
Hdabla | © 2025 |