Çiğ Köfte Tarifi (Etsiz)
Çiğ Köfte Tanımı (Etsiz) İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ince köftelik esmer bulgur
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan (rendelenip suyu sıkılacak)
- 2–3 diş sarımsak (isteğe nazaran artırılabilir)
- 2 yemek kaşığı domates salçası (çok tepeleme değilse 3 olabilir)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı isot
- 2–3 yemek kaşığı pul biber (acı seviyorsanız artırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (paprika)
- Yarım çay bardağı nar ekşisi (yoğurma sırasında tadına bakılarak artırılabilir)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (göz kararı biraz daha eklenebilir)
- 2 çorba kaşığı üzüm pekmezi (püf noktası!)
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuzuna nazaran ayarlanmalı)
- 1 su bardağı su (az az eklenecek)
- Yoğurma sırasında birkaç kesim buz (midede şişme yapmaması için)
Çiğ Köfte Tanımı (Etsiz) Nasıl Yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabına 3 su bardağı ince bulguru alın, üzerine 1 su bardağı suyu yavaş yavaş dökerek hafif yumuşamasını sağlayın.
- Ayrı bir kapta rendelenip suyu sıkılmış kuru soğan ve sarımsağı; domates ve biber salçaları, isot, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, nar ekşisi, limon suyu, pekmez ve zeytinyağıyla karıştırın.
- Bu karışımı bulgura ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Yoğurma esnasında karışım sertleşirse çok az su ekleyin.
- Karışımı yoğururken içine buz kesimleri koyarak yoğurun. Bu, bulgurun midede şişmesini maniler.
- Harç köfte kıvamına gelip biçim alacak duruma geldiğinde ellerle sıkarak klasik çiğ köfte formu verin.
- Marul, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis yapın. Afiyet şeker olsun 🙂
Çiğ Köfte Tanımı (Etsiz) Fotoğraflı Yapılışı











