Çiğ Köfte Roll – Yaprak Sarma Çiğ Köfte Rulo

Çiğ Köfte Roll – Yaprak Sarma Çiğ Köfte Rulo Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
  • 340-360 gram domates sos yahut 3 domates rendesi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan rendesi (suyu sıkılmış)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ (50-60 ml)
  • 3 tatlı kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım kase maydanoz

Diğer gereçler;

  • 15-20 adet üzüm yaprağı
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet havuç
  • Siriracha sos yahut acılı mayonez (isteğe göre)
  • Cips yahut lavaş (isteğe göre)

Çiğ Köfte Roll – Yaprak Sarma Çiğ Köfte Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaseye salçaları, ezilmiş sarımsağı, isotu ve zeytinyağını koyup biraz karıştırıp 10 dakika bekletelim, kuru sığanı rendeleyip suyunu sıkın ( suyunu kullanmıyoruz).
  2. Çiğ köfte yapacağımız yoğurma kabına esmer bulguru, domates sosunu, kasede beklettiğiniz salçalı yağ karışımını, suyu sıkılmış kuru soğanı, tuz ve baharatları, limon suyu, nar ekşisini ekleyelim ve hamur yoğurma makinesinin orta sürat ayarında 30 dakika yoğurmaya bırakalım, 15-20. Dakikada.
  3. Yıkayıp ufak doğradığınız maydanozları ekleyin, ve tuzunu baharatlarını denetim edin istediginiz acılık ve ekşilik az ise eklene yapın, en yüksek düzey 8 di ben 4 düzeyinde yarım saat çalıştırdım ( üç bölmeli olan aparat ile yoğurma süreci yaptım). Mühlet sonunda üzerini kapatıp beklemeye alın.
  4. Küçük bir tencerede sıcak su kaynatıyoruz ve içine çiğ olan asma yapraklarını 10-15 dakika kaynatıp bir tabağa çıkartıp soğutun.
  5. Tezgaha streç sineması genişçe 30-35 cm kadar seriyoruz, üzerine boşluk kalmayacak halde yaprakların damarlı kısmı size bakacak biçimde dizin, benim yaprakrak fazla büyük değildi dört adet yan yana ve ve dört adet alta gerçek dizdim, çabucak üzerine çiğ köfteyi fazla kalın olmayacak formda nizamlı olarak üzerine eşit olarak yayarak dizin.
  6. İncecik şerit şerit kabuklarını soyduğunuz havuç ve salatalığı bir iki ince sıra halinde dizin, mümkünse salatalığın orta çekirdekli kısmını koymayın yalnızca kenar kısımdan şerit kesin böylelikle sulanma yapmaz.
  7. Ardından salata ve havuçların üzerine siriracha sosu hafif gezdirerek boylamasına sıkın ve evvel streç sineması iki uçtan hafif kaldırarak ileri hakikat hafif ve dikkatli denetimli formda yavaşça rulo formunda saralım.
  8. Rulonun bir kısmını öne hakikat verirken streç sineması bırakın biraz elinizle hassas dokunuşla sıkılık vermeye çalışın.
  9. Tamamını rulo yapınca keskin bir bıçakla yavaşca hassas formda 3-4 cm iki parmak kalınlığında dilimlere kesin ve yan yatırarak servis tabağına alıp isteğe nazaran yanında az tuzlu soya sosu yahut nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.
  10. Ayrıca ben bir kısmını asma yaprağı yerine dış kısmını turca cipsi kırıntı haline getirip çiğ köfteyi uzunlamasına rulo olarak bu cipse batırdım fakat yaprak sarma olan daha favorimiz oldu, cipsli olan biraz güç oldu yapışmadı fazla fakat onu da çok beğendik, iç materyali birebir yaptım iki modelin, afiyetle:).

Çiğ Köfte Roll – Yaprak Sarma Çiğ Köfte Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Katmer
Çilekli Borcam Pastası
Evde Nefis Tavuklu Sezar Salata! Lezzet Garantili
Ispanaklı Yaş Pasta
Karnıyarık
Siyez Unlu Rafine Şekersiz Kuru Üzümlü Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet