Üç Kaşık Tatlısı

Üç Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 tepeleme kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Süt şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Üç Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı toz şekeri derin bir kaba alalım köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından sırasıyla sıvı yağ,süt,un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  3. Yağlanmış borcama karışımı dökelim.
  4. 180° ısıtılmış fırında 20 dk. Pişirelim.
  5. Şerbeti için oda ısısındaki süte şekeri ekleyelim yeterlice karıştırarak eritelim.
  6. Pişen keki fırından alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra.
  7. Hazırladığımız süt şerbetini üzerine yavaş yavaş gezdirelim şerbetini süratlice çekecektir. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra istediğimiz formda süsleyip servis yapalım.Afiyet olsun 🙋‍♀️❣️🌸.

Üç Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harire Tatlısı (Mardin)
Sade Muhallebi
Az Ölçülü Profiterol
Orman Meyveli Tatlı
Dereotlu Mayasız Poğaça
Sebzeli Tuzlu Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |