Pazı Sarması

Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 demet pazı
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce bulgur ve irmiği karıştırıp üzerine sıcak su ekliyoruz ,demlemeye bırakıyoruz.
- Demlenmiş olan ince bulgurumuza sıvı yağ ve zeytinyağınıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz .
- Ilık olan harca yumurtalarımızı kırıp yoğuruyoruz ,tuzumuzu ek ediyoruz.
- Haşlanmış pazılarımızı ikiye bölüp bir ağaçtan koyup muska formunda sarıyoruz .
- Tencereye aldığımız sarmalarımızı üzeri geçinceye kadar su ekliyoruz .
- Üzerine sıvı yağ, iki yemek kaşığı tereyağ ekliyoruz, tuzunu ekliyoruz ,kısık ateşte yarım saat 40 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.
Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


