Pazı Sarması

Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulgur ve irmiği karıştırıp üzerine sıcak su ekliyoruz ,demlemeye bırakıyoruz.
  2. Demlenmiş olan ince bulgurumuza sıvı yağ ve zeytinyağınıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz .
  3. Ilık olan harca yumurtalarımızı kırıp yoğuruyoruz ,tuzumuzu ek ediyoruz.
  4. Haşlanmış pazılarımızı ikiye bölüp bir ağaçtan koyup muska formunda sarıyoruz .
  5. Tencereye aldığımız sarmalarımızı üzeri geçinceye kadar su ekliyoruz .
  6. Üzerine sıvı yağ, iki yemek kaşığı tereyağ ekliyoruz, tuzunu ekliyoruz ,kısık ateşte yarım saat 40 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.

Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabağın En Lezzetli Hali
Sebze Çorbası
Kremalı Bezelyeli Tavuk
Fıstıklı Künefe
Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava
Portakallı Fit Hurma Topları
Hdabla | © 2025 |