Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un
  • Pembe ve yeşil besin boyası

Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker, sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve unu yoğurma kabına alıp yoğuralım.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 modül alalım.
  3. Gıda boyalarından 1’er damla ekleyip güzelce yoğuralım.
  4. Bu etapta dikkatli olun besin boyası sıvı ise 1 damla toz halinde ise çay kaşığının ucu ile atmanız kâfi olacaktır.
  5. Beyaz olan hamuru tezgahta açıp bardak ile yuvarlaklar keselim. Renkli hamurlarımız ile çiçek halini verelim.
  6. Merdane ile dikkatlice ve çok bastırmadan çiçekleri ezelim.
  7. Fırın tepsisine dizip 180° fırında denetimli bir biçimde 15 dk boyunca pişirelim.

Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Ton Balıklı Tabule
Çikolata Bun
Mavi Haşhaşlı Şekerpare
Ev Yapımı Tarhana
Lavaş Ekmeği
Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |