Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 3-3, 5 su bardağı un
Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına 250 gram oda ısısındaki tereyağı, 1 adet yumurta, 1, 5 su bardağı pudra şekeri, 1, 5 su bardağı mısır nişastası, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ek edip yoğuralım.
- Daha sonra yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurumuzu iki eşit modüle ayıralım.
- Hamurumuzun bir modülüne 2 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
- Kakaolu ve sade kurabiye hamurumuz dan fındık büyüklüğün de kesimler alıp yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız kesimlerle çiçek halini verelim.
- Üzerine kürdan ile çizikler atalım.
- Pişirme kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim. Yaklaşık 20 dk kadar evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun kesinlikle denenmesi gereken bir tanım.
Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

