Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilin
- 1 yumurta sarısı
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencerede pirinçleri haşlayın ,haşlanan pirinçlere sütü ek edin, orta ara karıştırın.
- Altına tutmasın pişen pirinçe 1 su bardağı şekeri ilave edin, pişmeye bırakın başka bir kapta yumurta sarısını ve nişastayı su ile acın yavaş yavaş pişen sütlaça ek edin, birazda bu türlü pişsin .
- Fırın kaplarına eşit bir formda paylaştırın ,fırın tepsisine kapları koyup tepsiye su doldurun.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında fansız üzerin kızarana kadar pişirin (fırının içerisine bir kapta su koyun)
- Pişen sütlaçların üzerini süsleyerek soğuk servis yapın afiyet olsun🌸.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

