Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilin
  • 1 yumurta sarısı

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencerede pirinçleri haşlayın ,haşlanan pirinçlere sütü ek edin, orta ara karıştırın.
  2. Altına tutmasın pişen pirinçe 1 su bardağı şekeri ilave edin, pişmeye bırakın başka bir kapta yumurta sarısını ve nişastayı su ile acın yavaş yavaş pişen sütlaça ek edin, birazda bu türlü pişsin .
  3. Fırın kaplarına eşit bir formda paylaştırın ,fırın tepsisine kapları koyup tepsiye su doldurun.
  4. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında fansız üzerin kızarana kadar pişirin (fırının içerisine bir kapta su koyun)
  5. Pişen sütlaçların üzerini süsleyerek soğuk servis yapın afiyet olsun🌸.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nefis Bisküvili Latte Pasta (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Sade Pamuk Poğaça
Mısır Ekmeği
El Açması Balkabağı Böreği
Baton Pasta
Lokanta Usulü Etli Patlıcan Güveç
Patates Köftesi
Hdabla | © 2025 |