Ciabatta Ekmeği

Ciabatta Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 kaşık kuru maya (yarım paket yaş da olabilir)
- Çeyrek çay bardağı zeytin yağı
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ciabatta Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su,zeytin yağı ve mayayı alıp öncelikte bunları karıştırıyoruz.
- Maya eridikten sonra unumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz spatula ile karıştırıyoruz.
- Hamuru ortada toplayıp 20 dk dinlendiriyoruz.
- Sonrasında ellerimizi yağ ile yağlayıp yahut su ile ıslatıp alttan üst yanlışsız her tarafını topluyoruz ve tekrar dinlenmeye bırakıyoruz.
- 15 dk sonra hamuru tekrar ellerimizi yağlayıp 2 katlama atılımı yapıyoruz ve tekrardan dinlendiriyoruz.
- Bunu süreci 4 defa yaptım ben siz 3 de yapabilirsiniz.
- En son hamurun üzerini unlayıp aksi çevirip tekrar unluyoruz.
- Kesip tepsiye diziyoruz.
- 10 dk da o denli dinlendirelim.
- Fırının altına tepside yahut orta büyüklükte bir kapta su koyalım ki yumuşak olsun.
- 230 derecede yarım saat kadar pişirdim. ( fırınlar farklılık gösterebilir denetim edelim lütfen bu aşamada) 10 dk dinlendikten sonra ister çocuklarınıza sandviç,tost vb şeylerde yapılabilir. Afiyet olsun 🌸.
Ciabatta Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
