Ciabatta Ekmeği

Ciabatta Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kaşık kuru maya (yarım paket yaş da olabilir)
  • Çeyrek çay bardağı zeytin yağı
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ciabatta Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su,zeytin yağı ve mayayı alıp öncelikte bunları karıştırıyoruz.
  2. Maya eridikten sonra unumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz spatula ile karıştırıyoruz.
  3. Hamuru ortada toplayıp 20 dk dinlendiriyoruz.
  4. Sonrasında ellerimizi yağ ile yağlayıp yahut su ile ıslatıp alttan üst yanlışsız her tarafını topluyoruz ve tekrar dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. 15 dk sonra hamuru tekrar ellerimizi yağlayıp 2 katlama atılımı yapıyoruz ve tekrardan dinlendiriyoruz.
  6. Bunu süreci 4 defa yaptım ben siz 3 de yapabilirsiniz.
  7. En son hamurun üzerini unlayıp aksi çevirip tekrar unluyoruz.
  8. Kesip tepsiye diziyoruz.
  9. 10 dk da o denli dinlendirelim.
  10. Fırının altına tepside yahut orta büyüklükte bir kapta su koyalım ki yumuşak olsun.
  11. 230 derecede yarım saat kadar pişirdim. ( fırınlar farklılık gösterebilir denetim edelim lütfen bu aşamada) 10 dk dinlendikten sonra ister çocuklarınıza sandviç,tost vb şeylerde yapılabilir. Afiyet olsun 🌸.

Ciabatta Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarı Üzümlü Zerdeli Sütlaç
Etli Nohut Yemeği
Çıtır Çıtır Sokak Simidi
Bal Kabaklı Muhallebi
Muhteşem Tam Kivamin Da Tavuk Sote
Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı)
Hdabla | © 2024 |